Ze zeggen dat het overgaat

Ze zeggen dat het overgaatEen boek vol concrete verhalen en praktische tips hoe je op een gezonde manier kunt omgaan met je eigen rouwproces.
Over rouw, verlies en verdriet is veel geschreven, maar steeds vanuit het model van Kübler-Ross, dat zegt dat wie rouwt psychisch door verschillende, meestal chronologische fasen gaat. Het is de bron van veel schuldgevoelens bij mensen die merken dat de pijn nooit overgaat.
Nieuw onderzoek toont overtuigend aan dat ieder rouwproces uniek is en niet noodzakelijk ‘over gaat’. In dit baanbrekende boek vertalen de auteurs de resultaten van dit onderzoek voor het eerst voor een ruim publiek van rouwende mensen en hun omgeving.

Onze mening

Het rouwgevoel is uniek, voor ieder mens. Dat is ook logisch, want wij zijn immers allemaal uniek en ieder van ons gaat op een andere manier om met ‘rouw’. Dit verschilt niet alleen per mens, maar ook nog eens welke relatie je had met de overledene. Kortom, er zijn miljoenen verschillende rouwprocessen.
Het belangrijkste van een rouwproces is dat je het verdriet of het gemis uiteindelijk een plekje kan geven in je leven. Wanneer je intens verdriet hebt, bijvoorbeeld bij het overlijden van je kind, zal dit verdriet waarschijnlijk nooit overgaan, maar je kunt er wel mee leren leven. Hoe? Dat bepaal je veelal zelf. Maar je kunt natuurlijk best wat hulp gebruiken uit je omgeving, een professional of dit boek. Dit boek wijst je erop dat pijn en verdriet over mág gaan, maar dat je je niet gek of schuldig hoeft te voelen, of zelfs het gevoel te hebben te falen, als het verdriet helemaal niet minder wordt.
Dit boek is zeker een aanrader voor iedereen die werkzaam is in de palliatieve zorg.

Titel Ze zeggen dat het overgaat
Uitgeverij Witsand Uitgevers
Auteur Johan Maes & Evamaria Jansen
ISBN 9789490382056
Prijs 14,95 euro
Bestel online Bol.com

Extra informatie

Rouwboeken