Wat doet muziek voor een uitvaart?

Muziek geeft je de mogelijkheid een uitvaart een heel persoonlijk tintje mee te geven. Je kunt kiezen op basis van tekst, muziek(soort), religie, voorkeur, genre of muziekinstrumenten. De tekst of muziek kan iets over de overledene zeggen maar het kan ook de lievelingsmuziek betreffen van de overledene.
Welke keuze je ook maakt, op wat voor een grond dan ook, vanaf het moment dat je de muziek voor de uitvaart hebt gekozen, zal deze voor altijd onlosmakelijk verbonden zijn met de gedachte aan de overledene.

Veelal wordt er tijdens een uitvaart gebruik gemaakt van geluidsapparatuur, maar het is ook mogelijk te kiezen voor live muziek.

Interessante links

Muziekboek Top 50
Afscheidsmuziek bij uitvaart van (kleine) kinderen

Extra informatie

Afscheidsmuziek

3 gedachten over “Wat doet muziek voor een uitvaart?

 • 14 september 2017 om 11:50
  Permalink

  Ik denk dat het heel larmoyant is als de tekst van de afscheid muziek over de overledene iets zegt. Mijn moeder is net overleden en ik wil dat de uitvaart zo rustig en gepersonaliseerd mogelijk doorloopt. Ik heb nooit een begrafenis georganiseerd daarom schakel ik liever een uitvaart service in om alle praktische momenten te regelen.

 • 6 november 2017 om 13:41
  Permalink

  Erg mooi om te lezen. Live muziek is natuurlijk prachtig, mits er goede afspraken worden gemaakt met degene die het verzorgt.

 • 17 september 2018 om 12:45
  Permalink

  Muziek op een uitvaart kan denk ik veel betekenen. Een droevig liedje kan veel emoties losmaken, maar ook het lievelingsliedje van de overledene heeft een betekenis voor de nabestaanden. Dat maakt een uitvaart inderdaad persoonlijker.

Reacties zijn gesloten.