Verlies in beeld

Verlies in beeldVoor ingrijpende verlieservaringen zijn vaak geen worden beschikbaar; elk verhaal dat hierover verteld kan worden schiet tekort. De verbeelding kan echter helpen om gebeurtenissen en ervaringen te ontvouwen. ‘Poppetjestaal’ is een methodiek waarbij mensen met (traumatische) verlieservaringen de ingrijpende gebeurtenis weer aan kunnen kijken zonder het risico op her-traumatisering. Bij deze methodiek wordt gebruik gemaakt van Duplo, Playmobil en andere materialen. Het is een werkwijze die leeftijdsloos is en gebruikt kan worden bij mensen die weinig talig zijn, maar ook bij mensen die juist zeer verbaal zijn en daardoor meer in hun hoofdkantoor huizen dan in hun lijf.

Het boek combineert theoretische achtergronden, methodieken en casuïstiek. Riet Fiddelaers-Jaspers neemt de lezer bij de hand mee in deze werkwijze waarbij foto’s de tekst duidelijk illustreren.

Riet is een vakvrouw in het veld van verlies en rouw, waar ze een grote expertise heeft opgebouwd en die ook deelt. De grote kracht van deze methode is het zichtbaar maken van de context waarin iemand het verlies heeft trachten te overleven, waarna de oorspronkelijke ervaring weer ruimte krijgt. Riet beschrijft dit proces voltreffend.
Gwen Timmer, trauma- en verliestherapeut, supervisor en trainer

Titel Verlies in beeld
Uitgeverij In de Wolken
Auteur Riet Fiddelaers- Jaspers
ISBN 9789077179239
Prijs 19,75 euro
Bestel online Bol.com

Extra informatie

Rouwboeken