Ruben

RubenOp 22 februari 2007 wordt Fred de Raden voor de tweede keer vader. Zijn vrouw Janet bevalt van een prachtige zoon, Ruben. Kort na de bevalling wordt duidelijk dat er iets ernstig mis is. Janet en Ruben worden onmiddellijk met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Daar blijkt dat Ruben een darmafsluiting heeft en direct geopereerd moet worden. De operatie slaagt, maar Ruben wordt alleen maar zieker. Vier lange maanden vecht hij in het ziekenhuis voor zijn leven, met zijn vader en moeder aan zijn zijde. Het is een ongelijke strijd: in de zomer van hetzelfde jaar overlijdt de kleine Ruben.

Dit boek is het verhaal van Rubens veel te korte leven, op een integere, liefdevolle en indrukwekkend eerlijke manier beschreven door zijn vader.

Onze mening

Geen enkele ouder zou het grote verdriet van het verlies van een kind mogen ervaren. Helaas heeft het leven geen enkele boodschap aan hetgeen ik vind en ontneemt het soms het meest kostbare. Wat achterblijft is verdriet. groot verdriet. Een verdriet die een leven lang meegaat.

Een ingrijpend emotioneel verhaal. eerlijk en open beschreven door de papa van Ruben. Het veel te korte, maar ingrijpende bestaan van Ruben, zal een onuitwisbare indruk bij je achter laten.

Met vleugeltjes zo klein
Werd een engeltje geboren
Deze vleugels brachten hem al snel
Waar engeltjes thuis behoren…

Titel Ruben
Uitgeverij The House of Books
Auteur Fred de Raden
ISBN 9789044325669
Prijs 14,95 euro
Bestel online Bol.com

Extra informatie

Rouwboeken