Rouw van jou

Rouw van jouDe persoonlijke en unieke verhalen in Rouw van jou zullen iedere lezer aanspreken. Want hoe je het ook wendt of keert: we krijgen in ons leven allemaal met verlies en rouw te maken. Auteur Margreet Eriks is haar leven lang al gefascineerd door de dood. Aan de hand van persoonlijke ervaringen – waaronder haar eigen verhaal over de dood van haar moeder – legt ze de verschillende stadia van een rouwproces uit en geeft ze praktische tips als rouw aan de orde is. In Rouw van jou benadert Eriks een heftig onderwerp op prettige wijze. Eenmaal begonnen, wil je niet meer stoppen met lezen. Haar schrijfstijl zorgt ervoor dat je het relatief zware onderwerp niet als zodanig ervaart.

Bekende en minder bekende Nederlanders over hun verlieservaring
De interviews met bekende en minder bekende Nederlanders over het verlies van een dierbare zijn openhartig, wellicht herkenbaar en bovenal uniek. Bekende Nederlanders als Loretta Schrijver, Marit van Bohemen, Joop Braakhekke, Marian Mudder, Bonny Huf, Vincent Bijlo en Willeke Alberti vertrouwen de lezer een intieme ervaring toe.

Over de auteur

Margreet Eriks (1969) heeft de opleiding Sociaal Pedagogische Hulpverlening voltooid aan de voormalige Hogeschool Midden-Nederland. In verschillende werksettings heeft ze ervaring in de hulpverlening opgedaan, zowel in Nederland als Nieuw-Zeeland. Sinds 2005 werkt ze als coördinator in het Jacobshospice te Den Haag, waar rouw-en stervensbegeleiding een groot deel uitmaakt van haar werkzaamheden. Sinds 2010 heeft zij een eigen praktijk voor rouw-en stervensbegeleiding in Hoogvliet, genaamd Manaia.

Onze mening

Op de dag dat je wordt geboren, staat één ding vast. Ooit zal je overlijden. Dat maakt dat de dood onlosmakelijk verbonden is met het leven. Maar deze verbondenheid wil nog niet zeggen dat we het altijd als vanzelfsprekend beschouwen. Dood betekent afscheid en afscheid nemen we liever niet. Hooguit voor even, maar liever niet voor lange tijd. Zeker niet van de mensen waar we van houden. Toch is de dood niet te ontlopen. Niet voor jou, niet voor mij, voor niemand.
In dit boek wordt het afscheid besproken. Bekende Nederlanders vertellen openhartig over hun ervaring. Iedereen rouwt op zijn eigen manier. en hoe dit is? Bepaal je helemaal zelf!

Titel Rouw van jou
Uitgeverij Ankh Hermes
Auteur Margreet Eriks
ISBN 9789020204704
Prijs 14,90 euro
Bestel online Bol.com

Extra informatie

Rouwboeken