Kisten en mandjes

Kisten en mandjes – Welke mogelijkheden zijn er?

Voor de uitvaart moet er een kistje of mandje uitgezocht worden. Er is een grote keuze op gebied van kinderkistjes en -mandjes. Niet alle uitvaartondernemers zijn van het gehele assortiment op de hoogte, maar je kunt er natuurlijk wel naar vragen. Er zijn tegenwoordig heel mooie grafkistjes, mandjes, cocons en wikkeldoeken speciaal voor baby’s en kinderen te krijgen.

Speciale kisten voor kinderen

De variatie in baby- en kinderkistjes is de afgelopen jaren sterk gegroeid. Er zijn kinderkistjes in allerlei kleuren, vormen, afmetingen, materialen en prijsklassen verkrijgbaar. Er bestaan zelfs grafkistjes in de vorm van een auto…
Het kistje kan een meer kinderlijke uitstraling krijgen door deze te beschilderen. Dat kun je zelf doen, maar je kunt ze ook kant-en-klaar bestellen. Met behulp van airbrush kunnen prachtige (zelf aangeleverde) afbeeldingen en kleureffecten verkregen worden.
Voor de binnenbekleding is ook heel veel mogelijk. Je kunt kiezen uit verschillende kleuren, diverse uitvoeringen, en patronen. Natuurlijk geldt hier ook weer, dat je eventueel ook een kistbekleding zelf kunt maken, bijvoorbeeld van een dekentje waar je kindje onder heeft gelegen.

Voorbeelden kisten

Wie onverwacht voor de moeilijke keuze van een grafkistje voor zijn kind wordt geplaatst, heeft waarschijnlijk geen idee wat er op dit gebied allemaal mogelijk is. We hebben een aantal voorbeelden hier geplaatst. De getoonde modellen zijn slechts bedoeld om ideeën op te doen.
We hebben er bewust voor gekozen geen adressen van leveranciers (en eventuele prijzen) te plaatsen aangezien deze rubriek uitsluitend is bedoeld te informeren over de mogelijkheden, zonder commerciële doeleinden.
Wij willen iedereen graag zo goed mogelijk voorlichten over de mogelijkheden zodat er uiteindelijk een goede keuze gemaakt kan worden.

kistjes en mandjes

Meer informatie

Hoe gaat een begrafenis?
Hoe gaat een crematie?
Afscheidsgedichten
Wat komt er kijken bij de uitvaart?
Gedenkmonumenten – Welke zijn er?
Eigen graf of algemeen graf

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
© afbeelding: 123rf.com