Handen die mij nooit verlieten

Handen die mij nooit verlietenHoe deel je een overlijden mee op een kaart of een krant? Naast de feitelijke gegevens zoek je naar woorden die iets zeggen over de overledene. De taal van de poëzie is dan bij uitstek geschikt. Een veel geciteerd dichter in dit verband is Hans Bouma. In deze bundel staan 100 gedichten die hij zelf in dit opzicht relevant acht. De eerste afdeling, ‘Licht dat mij koos’, bevat meer algemene gedichten. De tweede afdeling, ‘Voor eeuwig uw mens’, bevat religieuze poëzie. Aansprekende gedichten voor een rouwkaart of advertentie.

Zomaar een passage

De gedachte
dat ik ook na mijn dood

in een andere,
een nieuwe dimensie

iets o God
voor uw Rijk mag betekenen –

de gedachte
dat ik niet wegval uit mijn naam,
mijn ware naam,

dat ik mijn gezicht
mijn ware gezicht behoud,
troost mij zeer

Onze mening

Een gedicht kan woorden en zinnen bevatten die gevoelens kunnen bereiken waar normaal geen woorden voor te vinden zijn. Een gedicht kan een toon pakken, een sfeer neerzetten, die normaal in gesproken taal, onuitspreekbaar blijft. En dit boekje staat vol gedichten over afscheid en verlies. Woorden die het gevoel van rouw en het pijnlijke verdriet van afscheid, vorm geven. Om te lezen, na te denken of op te dragen.

Titel Handen die mij nooit verlieten
Uitgeverij Uitgeverij Kok ten Have
Auteur Hans Bouma
ISBN 9789043518406
Prijs 14,95 euro
Bestel online Bol.com

Extra informatie

Rouwboeken