Ervaringen – Verlies van Laura

Onze dochter is geboren op dinsdag 21 oktober 2008, 10 weken te vroeg en na 3 dagen overleden.
We hadden erg lang moeten wachten om zwanger te worden en waren ook blij dat het eindelijk zover was. Dan reken je er ook niet op dat het wel eens mis kan gaan. Alle controles waren goed en opeens voelde ik geen leven meer.
Gelukkig hoorde de huisarts nog het hartje kloppen en na bezoek aan het ziekenhuis is Laura met de keizersnee gehaald.

Eerst leek het allemaal goed te gaan, de artsen waren blij nog op tijd te zijn en het leek dat Laura het in de couveuse wel ging redden. De volgende dag bleek al dat ze toch wel ziek was en ging ze steeds verder achteruit.

Het bleek dat Laura een bloeding in de hersenen had. Dit was zo ernstig dat Laura hier de nacht van donderdag op vrijdag is overleden. Je weet dan echt niet wat je overkomt. De begeleiding in het ziekenhuis hebben wij echt heel erg op prijs gesteld en was ook erg belangrijk voor ons. We zitten nu eigenlijk nog midden in het rouwproces, samen kunnen we gelukkig heel goed praten, maar je merkt dat de omgeving het erg moeilijk vind om te reageren. We hebben wel veel bezoek gehad en ook bergen kaartjes met mooie teksten enz. Dat heeft ons goed gedaan. Ik ben 2 weken geleden weer begonnen met werken, dat valt me nog wel tegen.

Ik ben wel benieuwd naar andere ervaringen.

Meer informatie

Lees de ervaringen van anderen
Afscheidsgedichten

Bronvermelding

Tekst: L.
© afbeelding: 123rf.com