Children Memorial Day

Een ouder zou nooit zijn kinderen moeten kunnen overleven. helaas gebeurt dit maar al te vaak. Soms moeten we al vlak na de geboorte afscheid nemen, in andere gevallen mogen we een kindje eerst een paar jaar bij ons houden. Maar of het samenzijn nu kort of iets langer duurt, het is in alle gevallen veel te kort. Het verdriet is diepgaand en soms ondraaglijk, de liefde echter onvoorwaardelijk en voor altijd…

Voor alle kinderen waar we afscheid van hebben moeten nemen, is er één keer per jaar een dag waarop al deze kinderen worden herdacht. Dit gebeurt op Children Memorial Day. Iedere tweede zondag van december wordt over de hele wereld aandacht besteed aan het verlies van onze kinderen. Om precies 19.00 uur – plaatselijke tijd – wordt het licht (bijvoorbeeld kaarsjes) ontstoken. Door het tijdverschil, zullen er op deze manier over de hele wereld 24 uur lang, lichtjes branden ter nagedachtenis aan alle overleden kindertjes.

In Nederland is dit fenomeen helaas niet zo bekend. Misschien kunnen we er met z’n allen voor zorgen dat er meer aandacht komt voor deze bijzondere dag. Want ook al heb je zelf geen kindje verloren, is ieder overleden kindje het niet waard om herdacht te worden?

Doe met ons mee
en brand een lichtje op Children Memorial Day

Extra informatie

Lees meer blogs in ons rouwblog