Bedje in de wolken

Bedje in de wolkenAls in de lente Joeps zusje Maike te vroeg geboren wordt, blijkt dat zij maar kort kan blijven leven. Al heel vlug moeten papa, mama en Joep afscheid nemen van haar. Ze geven Maike duizend kusjes en aaien haar over haar bolletje. ‘Jij bent mijn lieve zusje’, zegt Joep, ‘en ik zal je nooit vergeten.’ Een rijk geïllustreerd prentenboek dat hulp biedt bij het proces van verlies en verwerking bij het plotseling overlijden van een broertje of zusje in een gezin. Op de website www.bedjeindewolken.nl is het persoonlijke verhaal achter het boek te vinden aan de hand van dagboekfragmenten, foto’s en achtergrondinformatie.

Onze mening

Bedje in de wolken vertelt het verhaal van het bestaan van Maike. De tijd dat ze nog in de buik van haar mama zat, de geboorte en uiteindelijk het veel te snelle sterven. De oneerlijkheid van het bestaan, geen ouder zou ooit afscheid moeten hoeven nemen van zijn kind. Maar helaas eindigt niet iedere zwangerschap in een roze wolk van geluk. Soms worden er engeltjes geboren, die veel te snel weer vliegen naar het land waar engeltjes thuis behoren
Niet alleen ouders verheugen zich op de komst van het nieuwe kindje, ook broertjes en zusjes leven naar dit moment toe. Een wenteling in het lot zorgt ervoor dat alles anders loopt. Wanneer er al een of meerdere kinderen zijn moet je naast je eigen verdriet ook aan hen ondersteuning bieden. Een zware taak. Dit boekje kan je hierin een klein beetje steunen. Het vertelt op eerlijke en liefdevolle wijze het verhaal van Maike. Wat ieder, die hetzelfde lot is overkomen veel te bekend in de oren zal klinken. Naast de herkenbaarheid biedt het boek ook een ingang met je kinderen over het grote verlies te praten. En zolang er over gesproken wordt, zijn engeltjes misschien niet meer zichtbaar bij ons, maar ‘dood’ zijn ze zeker niet. Ze blijven immers voortleven in onze prachtige herinneringen.

Titel Bedje in de wolken
Uitgeverij Christofoor
Auteur Birgit Vandermeulen
ISBN 9789060386200
Prijs 14,50 euro
Bestel online Bol.com

Extra informatie

Rouwboeken