Als het ooit morgen is…

Morgen moeten we naar een begrafenis van een goede vriend. Dat zet je toch weer even aan het denken. Op de meeste dagen is het ‘de-ver-van-je-bed-show’. Gelukkig maar, want het is niet fijn om dagelijks over je eigen overlijden of het overlijden van je partner na te denken. Het is echter wel verstandig er soms even bij stil te staan, want hoe zou het zijn als je partner ineens wegvalt? Los van het verdriet en de emoties die overweldigend zullen zijn, maar gewoon praktisch gezien?

Hoge hypotheek

Als ik dan denk aan de hoge hypotheek die mijn partner en ik hebben, dan is mijn salaris daar zeker niet toereikend voor. Ik moet er niet aan denken dat ik na het overlijden van mijn partner ook ineens het huis uit moet omdat ik de hypotheek niet meer kan betalen. Andersom geldt dat natuurlijk net zo goed. Ik wil ook mijn partner goed achterlaten.

Overlijdensrisicoverzekering

Belangrijke dingen om bij stil te staan. Want het overlijden van één van ons twee is misschien op dit moment de ‘ver-van-ons-bed-show’, maar er komt een dag en dan is het ‘morgen’.
Laatst hoorde ik mijn nichtje over een overlijdensrisicoverzekering die zij en haar partner hadden afgesloten. Ik dacht dat zij een uitvaartverzekering bedoelde, maar dat blijkt toch wat anders te zijn. Een uitvaartverzekering richt zich alleen op de kostendekking van de uitvaart, maar een overlijdensrisicoverzekering beschermt je tegen de financiële risico’s bij het overlijden van je partner. Een fijn gevoel, te weten dat je ooit de ander verzorgd achter laat.

Niet meer uitstellen

Dit zijn van die klusjes die je graag voor je uitschuift. Klusjes waar je eigenlijk liever niet over nadenkt, maar als het ooit ‘morgen’ is, je toch blij bent dat je het ooit hebt gedaan.
Morgen is ‘morgen’ voor mijn goede vriend, die een vrouw en twee kleine kinderen achter laat. Ik kan alleen maar hopen dat zij ooit eerder hierover heeft nagedacht. Ik wacht niet meer tot morgen, ik ga het vandaag gelijk regelen.

Meer informatie

Wat is de meest geschikte uitvaartverzekering voor het hele gezin?
Kinderen betrekken bij het regelen van de uitvaart
Verlaat verdriet, wat is dat eigenlijk?
Overlijdensrisocoverzekering afsluiten/berekenen

Bronvermelding

Tekst: Marion Middendorp
Stockfoto: 123rf.com

Deze reportage is tot stand gekomen in samenwerking met Allianz.